Това се налага, тъй като ЦИК трябва да приеме и документацията

...
Това се налага, тъй като ЦИК трябва да приеме и документацията
Коментари Харесай

ЦИК отново отложи заседанието си, на което трябва да бъдат огласени окончателните резултати от президентските избори и да се насрочи балотаж

Това се постанова, защото ЦИК би трябвало да одобри и документацията от Пловдив.

" Тъй като Районна изборна комисия Пловдив-град, още не е пристигнала, би трябвало да бъдат признати нейните документи, по-късно да бъдат въведени в базата данни, да се извърши инспекция на несъответствията и чак тогава можем да вземем решение за оповестяване на изборите за президент и вицепрезидент, защото законовият период е през днешния ден. " - разясни Нейкова, предава news.bg.

Забавянето се дължи на огромния брой сбъркани протоколи в секционните комисии, оповестява се и за изчезнали приложения за отчитане на контролните разписки.

Председателят на пловдивската РИК Ивайло Василев също разяснява забавянето на изборните бумаги: " По закон, " Информационно обслужване " би трябвало да сканират всеки един протокол и всяко едно нещо, което се предава на книжен притежател като бумаги. Това нещо трябваше да бъде сканирано, трябваше да бъде изпратено в ЦИК по електронен път, след което на нас да ни бъдат предоставени всички данни, с цел да може ние да си свършим пък, от наша позиция, работата. "

Той разясни, че пловдивската РИК се вмества в законовия срок за предаването на изборните документи.

" Член 296 алинея 1 от Изборния кодекс споделя, че срокът, в който би трябвало да се предадат изборните бумаги от РИК е 48 часа след обработката и на последния секционен протокол. Последния секционен протокол ние сме го обработили в 6:00 сутринта в понеделник. Законовият период, който ние би трябвало да спазим, е 48 часа, което значи 6:00 сутринта в сряда. Отиваме доста часове преди законовоопределения период. " - уточни Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР